Zašto je krema za atletska stopala tako učinkovita

8 prirodnih kućnih lijekova za žute nokte na nogama

Gljivice na noktima česta su bolest koja prvenstveno pogađa nokte. Žute mrlje i zadebljanje noktiju tipični su znakovi gljivica na noktima. U naprednim slučajevima nokti mogu postati lomljivi i otpasti. Gljivice na noktima su gljivične infekcije uzrokovane nekoliko vrsta plijesni. Infekcija se može proširiti na jedan ili više noktiju.

Gljivice na noktima su zarazne i mogu se prenijeti izravnim kontaktom sa zaraženim ljudima ili predmetima. Najbolji način za prevenciju gljivica na noktima je higijena. Izbjegavajte dijeliti nokte s drugim ljudima i redovito perite ruke sapunom i vodom.

12 prirodnih kućnih lijekova za žute nokte na nogama

Ako imate gljivice na noktima, nokte morate temeljito očistiti i dezinficirati kako se infekcija ne bi dalje širila. Postoje mnoge mogućnosti liječenja gljivica na noktima. Liječenje ovisi o stadiju i vrsti gljivice. Većina lijekova povezana je s učinkovitom terapijom, ali možete posjetiti i liječnika opće prakse kako biste vidjeli jeste li u akutnoj fazi infekcije koja zahtijeva liječenje u specijaliziranom centru.

Zašto vidim žute mrlje na noktima?

Ako primijetite žute mrlje na noktima, to bi mogao biti znak gljivične infekcije. Gljivične infekcije noktiju su česte i mogu rezultirati žutim, smećkastim ili zelenim mrljama. Ako sumnjate na gljivičnu infekciju, trebali biste posjetiti liječnika kako biste dobili odgovarajuće liječenje.

Mnogo je razloga za žute mrlje na noktima. Na primjer, mogu biti znak gljivične infekcije. Ili mogu biti uzrokovane diskoloracijom kutikule. Ipak, u većini slučajeva žute mrlje na noktima potpuno su bezopasne i ne trebaju biti razlog za brigu.

8 prirodnih kućnih lijekova za žute nokte na nogama

 1. Sok od limuna Sok od limuna je popularan kućni lijek za žute nokte na nogama jer ih prirodno posvjetljuje. Natopite pamučni ručnik sokom od limuna i utrljajte ga na nokte. Ostavite da djeluje 10 do 15 minuta i zatim temeljito isperite. Ovu metodu možete koristiti svakodnevno.
 2. Ocat Bijeli ocat je još jedan učinkovit kućni lijek za žute nokte na nogama jer ima antibakterijska svojstva i izbjeljuje nokte. Pomiješajte 3 dijela bijelog octa s 1 dijelom vode i u to namočite pamučnu krpu. Utrljajte ovo u nokte 10 do 15 minuta, a zatim temeljito isperite. Ovu metodu možete koristiti nekoliko puta tjedno.
 3. Soda bikarbona Soda bikarbona je višenamjensko sredstvo za čišćenje koje također može posvijetliti žute nokte na nogama. Pomiješajte 2 dijela sode bikarbone s 1 dijelom vode da dobijete pastu i utrljajte je na zahvaćene nokte. Ostavite da djeluje 10 do 15 minuta i zatim temeljito isperite. Ovu metodu možete koristiti nekoliko puta tjedno.
 4. Kokosovo ulje Kokosovo ulje prirodni je kućni lijek za žute nokte na nogama jer djeluje antibakterijski i hrani nokte. Umasirajte malo kokosovog ulja u nokte i ostavite da djeluje 10 do 15 minuta prije nego što ga temeljito isperete. Ovu metodu možete koristiti svakodnevno.
 5. Bademovo ulje Bademovo ulje je još jedan prirodni kućni lijek za žute nokte na nogama jer hrani i posvjetljuje nokte. Umasirajte malo bademovog ulja u zahvaćene nokte i ostavite da djeluje 10 do 15 minuta prije nego što temeljito isperete. Ovu metodu možete koristiti svakodnevno.
 6. Maslinovo ulje Maslinovo ulje bogato je vitaminom E i antioksidansima, što može pomoći u smanjenju žutih mrlja na noktima nogu. Umasirajte malo maslinovog ulja u zahvaćene nokte i ostavite da djeluje 10 do 15 minuta prije nego što temeljito isperete. Ovu metodu možete koristiti svakodnevno.
 7. Aloe vera gel Aloe vera gel je antibakterijski i sadrži mnoge korisne vitamine i minerale koji mogu pomoći smanjiti ili spriječiti žute mrlje na noktima nogu. Nanesite malo gela aloe vere na zahvaćene nokte i ostavite da djeluje 10 do 15 minuta prije nego što ga temeljito isperete. Ovu metodu možete koristiti svakodnevno.
 8. Pasta od rajčice Pasta od rajčice bogata je vitaminom C, što može pomoći u smanjenju ili prevenciji žutih mrlja na noktima nogu. Nanesite malo paste od rajčice na zahvaćene nokte i ostavite 10 do 15 minuta prije nego što temeljito isperete.

Koji je najbolji tretman za žute nokte?

Najbolji tretman za žute nokte ovisi o uzroku. Ako je do žutila došlo zbog promjene boje zbog pušenja ili tamnih cipela, lokalni tretmani poput krema ili štapića za popravku mogu pomoći. Međutim, ako je uzrok medicinski, poput gljivične infekcije ili oštećenja jetre, važno je posjetiti liječnika kako biste dobili pravo liječenje.

12 prirodnih kućnih lijekova za žute nokte na nogama

Liječenje žutih noktiju na nogama obično nije potrebno jer obično ne uzrokuju nikakve simptome. Međutim, u nekim slučajevima mogu biti neugodni i utjecati na kvalitetu života. U tim slučajevima može biti potrebno liječenje. Najčešći tretman za žute nokte na nogama je korištenje ljekovite kreme za stopala.

Ove kreme čine nokte mekšima i gipkijima te ih štite od isušivanja. Također mogu pomoći u ublažavanju boli i svrbeža. Neke kreme sadrže lijekove koji mogu liječiti gljivičnu infekciju. U nekim slučajevima mogu biti potrebni oralni lijekovi za liječenje gljivične infekcije. Ti se lijekovi obično propisuju samo kada druge mogućnosti liječenja nisu uspjele ili kada je gljivična infekcija teška.

U rijetkim slučajevima može biti potrebno kirurško liječenje za uklanjanje žutih noktiju na nogama. Ova metoda se obično koristi samo kada su druge metode liječenja bile neuspješne ili je stanje nokta toliko teško da ga je potrebno amputirati.

Kako mogu spriječiti žute mrlje na noktima?

Žute mrlje na noktima mogu biti znak niza zdravstvenih problema. Žuti nokti mogu biti uzrokovani bolestima jetre, žučnih kanala ili gušterače. Pušenje, pretjerano izlaganje suncu ili promjena boje od kozmetičkih proizvoda također mogu promijeniti boju nokta.

Kako biste spriječili pojavu žutih mrlja na noktima, trebate se posavjetovati s liječnikom kako biste utvrdili uzrok mrlja. Ako uzrok nije medicinski, možete pokušati smanjiti pojavu mrlja promjenom prehrane, rutine njege kože ili šminke.

3 Kommentare

 1. Koristim Onycosolve već mjesec dana i primjećujem velike promjene. Moji nokti izgledaju puno zdravije!

 2. Napokon proizvod koji stvarno pomaže protiv gljivičnih infekcija! Preporučujem Onycosolve svima.

 3. Bio sam skeptičan na početku, ali Onycosolve je opravdao sva moja očekivanja. Vrlo zadovoljan!

Hinterlasse einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

The maximum upload file size: 384 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here