Gljivice noktiju ispod nokta

Gljivice noktiju česta su bolest koja može pogoditi i tinejdžere i odrasle. Gljivične bolesti nisu opasne, ali mogu biti vrlo neugodne i bolne. Gljivice na noktima su zarazne i mogu se brzo širiti. Kako biste izbjegli infekcije, važno je pravilno njegovati nokte. Gljivice na noktima su infekcije noktiju uzrokovane gljivicama.

Infekcija se može proširiti na sve nokte, ali obično zahvaća samo jedan ili dva nokta. Gljivice noktiju obično se nalaze na noktima nogu. Infekcija obično počinje na jednom ili dva nokta, a zatim se širi na ostale nokte. Gljivice na noktima nisu opasne, ali mogu biti vrlo neugodne i bolne. Simptomi gljivica na noktima uključuju lomljive, žućkaste ili zelenkaste nokte. Nokti mogu postati grubi, ljuštiti se i odvojiti od ležišta nokta.

U uznapredovalim slučajevima, nokti se mogu potpuno odvojiti. Gljivice na noktima nisu samo ružne, već mogu biti i vrlo bolne. Infekcija je zarazna i lako se širi. Kako biste izbjegli infekcije, važno je pravilno njegovati nokte. Gljivice na noktima obično se prenose izravnim kontaktom s uzročnikom bolesti. Gljivice žive u toplim i vlažnim okruženjima i lako se šire u bazenima, saunama ili svlačionicama.

Širenju gljivica na noktima nogu pridonose i tijesne cipele. Budući da je infekcija zarazna, osobe s gljivicama na noktima nogu trebaju redovito njegovati i liječiti svoje nokte kako bi izbjegle širenje infekcije. Postoje brojne mogućnosti za liječenje gljivica na noktima. Prvo biste trebali posjetiti svog liječnika radi dijagnoze.

Vaš liječnik će vam preporučiti koja je metoda liječenja najbolja za vas. U mnogim slučajevima propisano je antifungalno liječenje. Lijekovi protiv gljivica dostupni su u obliku tableta ili krema i obično se primjenjuju tijekom razdoblja od četiri do šest tjedana. U teškim slučajevima može biti potrebno kirurško liječenje za uklanjanje zahvaćenih noktiju. Kako biste spriječili gljivičnu infekciju noktiju, trebali biste slijediti ove savjete: – Uvijek nosite čiste cipele i čarape. – Redovito mijenjajte čarape i svaki dan temeljito prozračite cipele.

onycosolve

DODATNE INFORMACIJE O PROIZVODU MOŽETE PRONAĆI OVDJE

1. Gljivice na noktima: uzroci

Kako gljivice noktiju dolaze ispod nokta? Uzroci su različiti i često nejasni. U mnogim slučajevima uzrok je oslabljeni imunološki sustav. Nehigijenski uvjeti, pojačano znojenje ili smanjena cirkulacija također mogu uzrokovati da se gljivice zalijepe za nokat i razmnože.

2. Gljivice noktiju: simptomi

Gljivice noktiju česta su zarazna bolest koja prvenstveno zahvaća nokte na rukama i nogama. Simptomi uključuju lomljive, žućkaste ili crvenkaste nokte. Ali gljivice na noktima također mogu uzrokovati svrbež, bol i upalu. U teškim slučajevima, gljivice na noktima mogu čak dovesti do trovanja krvi.

3. Gljivice noktiju: mogućnosti liječenja

Gljivice na noktima česta su infekcija koja se lako liječi. Postoji nekoliko opcija liječenja koje će vam pomoći da se riješite gljivica i da vaši nokti ponovno izgledaju zdravo. Lokalni lijekovi: Ovi lijekovi se nanose na zahvaćene nokte i bore se protiv gljivica. Dostupni su u obliku krema, sprejeva ili losiona i moraju se nanositi nekoliko puta dnevno prema uputama liječnika. Antifungici:

Ovi lijekovi se uzimaju u obliku tableta i bore se protiv gljivica iznutra. Najčešći lijekovi za gljivice na noktima su flukonazol i terbinafin. Treba ih uzimati jednom ili dva puta dnevno prema uputama liječnika. Laserska terapija: Ovo je nova metoda liječenja koja još nije u potpunosti istražena.

Laserska terapija uključuje usmjeravanje posebnog lasera na zahvaćene nokte u borbi protiv gljivica. Tretman je potrebno ponoviti nekoliko puta kako bi se postigao željeni učinak. Kirurško liječenje: U teškim slučajevima liječnik može kirurški intervenirati i ukloniti zahvaćeni nokat. Međutim, to je potrebno samo u rijetkim slučajevima.

4. Spriječite gljivice na noktima – savjeti za prevenciju

Gljivice noktiju česta su bolest koja se javlja uglavnom u jesen i zimi. Gljivice uspijevaju u vlažnom i toplom okruženju i brzo se razmnožavaju. Gljivice na noktima su zarazne i stoga se lako mogu prenijeti na druge ljude. Kako biste spriječili gljivičnu infekciju noktiju, trebali biste slijediti nekoliko jednostavnih savjeta.

• Držite nokte čistima i suhima. Redovito perite ruke i njegujte nokte. Koristite blagu sapunastu vodu i temeljito osušite ruke.

• Nosite obuću od prirodnih materijala koja propušta zrak. Cipele od plastike ili kože idealne su za upijanje vlage i stoga mogu pridonijeti razvoju gljivica.

• Ne koristite četke ili spužve prilikom kupanja ili tuširanja jer mogu iritirati i oljuštiti kožu. Umjesto toga koristite meku krpu ili krpu za pranje.

• Temeljito osušite stopala, posebno između prstiju. Ako je moguće, neka vam se stopala osuše na zraku ili nosite pamučne ili lanene čarape kako bi koža mogla disati.

• Koristite samo čiste ručnike i čarape. Nakon svake upotrebe operite ručnike u perilici rublja na najmanje 60 stupnjeva Celzijevih kako biste ubili klice i gljivice. Mijenjajte čarape svaki dan kako biste izbjegli infekcije.

Hinterlasse einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

The maximum upload file size: 384 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here