volim zdravlje

Liječite gljivice noktiju

Kako pravilno liječiti gljivice na noktima? Gljivice na noktima česta su bolest koja prvenstveno pogađa nokte na rukama i nogama. Infekcija uzrokuje žućkastu ili smećkastu boju noktiju, hrapavost, ispucale vrhove i ljuštenje.

U težim slučajevima nokat može i potpuno otpasti. Gljivice na noktima nisu samo ružne, već su i vrlo neugodne i mogu se proširiti na okolna područja kože. Infekcija je vrlo zarazna i lako se može proširiti na druge dijelove tijela ili ljude.

Kako biste izbjegli infekciju ili je na vrijeme liječili, važno je prepoznati simptome gljivica na noktima i provesti pravi tretman. Simptomi gljivica na noktima Prvi znakovi infekcije gljivicama na noktima obično su žućkasta ili smećkasta promjena boje noktiju, kao i hrapavost i ispucali vrhovi. U uznapredovalim slučajevima može doći do ljuskanja i mjehurića.

Nokat postaje deblji i deformiran. U teškim slučajevima nokat može u potpunosti otpasti. Infekcija je vrlo neugodna i može se proširiti na okolna područja kože. Simptomi gljivica na noktima mogu varirati u jačini od pacijenta do pacijenta. Neki pacijenti imaju samo manje simptome, dok drugi imaju ozbiljne simptome. Liječenje gljivica na noktima Liječenje gljivica na noktima ovisi o težini bolesti. U blagim slučajevima često je dovoljno lokalno liječenje kremama ili mastima protiv gljivica (koje ubijaju gljivice).

U težim slučajevima primjenjuje se i sistemski antimikotik (antimikotik) u obliku tableta. Liječenje gljivica na noktima obično je dugotrajno i traje od nekoliko tjedana do mjeseci. Važno je nastaviti s liječenjem dok svi simptomi potpuno ne nestanu. U protivnom postoji opasnost da se gljivice ponovno aktiviraju i da se infekcija ponovno pojavi.

1. Kako prepoznati gljivice na noktima?

Gljivice na noktima česta su bolest koja prvenstveno pogađa nokte na rukama i nogama. Uzročnici su gljivice koje se mogu dobro razmnožavati u toplom i vlažnom okruženju. Gljivice na noktima nisu samo ružne, već mogu biti i vrlo bolne. Stoga je važno bolest otkriti i liječiti što je ranije moguće. Kako prepoznati gljivice na noktima?

Prvi znakovi gljivica na noktima obično su blagi svrbež i osjećaj napetosti ispod zahvaćenog nokta. U većini slučajeva, nokat također postaje smećkast ili žućkast. Međutim, boja nokta također može postati svjetlija ili tamnija.

Kako bolest napreduje, zahvaćeni nokat može postati savijen, napuknut ili lomljiv. U težim slučajevima, gljivice također mogu napasti cijeli nokat i uzrokovati njegovo odumiranje. Ako patite od jednog ili više ovih simptoma, svakako se trebate obratiti liječniku. Samo liječnik može utvrditi imate li gljivice na noktima i koje je liječenje najprikladnije u vašem slučaju.

2. Koja je razlika između gljive i bakterije?

Gljivice na noktima često su posljedica neke druge gljivične bolesti, poput atletskog stopala. Stoga je važno znati simptome gljivica na noktima kako biste na vrijeme započeli liječenje. Najčešći znakovi i simptomi gljivica na noktima su: – Zadebljani ili lomljivi nokti – Nokti koji su žuti, maslinastozeleni ili smeđi u boji – Upala ležišta nokta – Svrbež i bol u zahvaćenom području

3. Kako nastaju gljivice na noktima?

Gljivice na noktima je uobičajeno stanje uzrokovano gljivicama na žulju nokta. Većina slučajeva gljivica na noktima je bezopasna i izliječit će se sama od sebe. Međutim, u teškim slučajevima, gljivice na noktima mogu uzrokovati bol, svrbež i upalu. Gljivice na noktima su zarazne i lako se mogu prenijeti na druge ljude ili životinje.

4. Koje mogućnosti liječenja postoje za gljivice noktiju?

Postoji nekoliko mogućnosti liječenja gljivica noktiju na nogama. Najčešće su to tablete, kreme ili lak. Najprikladniji tretman ovisi o težini stanja. U blažim slučajevima mogu biti dovoljne kreme ili lakovi protiv gljivica na noktima. U težim slučajevima koriste se tablete.

Liječite gljivice noktiju

OVDJE MOŽETE PRONAĆI VIŠE INFORMACIJA O PROIZVODU

5. Kako mogu spriječiti?

Gljivice na noktima česta su i neugodna bolest koja se, nažalost, može ponavljati uvijek iznova. Utoliko je važnije spriječiti i ozbiljno shvatiti prve znakove. Dobra higijena ključna je u sprječavanju gljivica na noktima.

Obavezno redovito perite ruke i noge te ih temeljito osušite. Nemojte koristiti ručnike, četke ili bilo koji drugi predmet koji je već zaražen gljivicama noktiju. Također biste trebali redovito rezati i turpijati nokte kako biste spriječili bakterije ili gljivice da se pričvrste na rubove.

Koristite samo čiste alate i nakon upotrebe ih temeljito dezinficirajte. Također biste trebali biti oprezni pri rukovanju kemijskim proizvodima jer oni mogu iritirati kožu i učiniti je osjetljivijom na infekcije. Prilikom rada nosite rukavice i nakon toga temeljito operite ruke. Ako već imate gljivice na noktima, važno je započeti s liječenjem što je prije moguće. Posjetite liječnika na prvi znak kako bi on pronašao pravo liječenje za vas.

Tjelesna aktivnost važan je dio prevencije bolesti. Vježbanje pomaže u jačanju kardiovaskularnog sustava, regulira krvni tlak i smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara. Tjelovježba također može pomoći u regulaciji razine šećera u krvi i smanjiti rizik od dijabetesa tipa 2.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert