Liječite gljivice noktiju

Kako pravilno liječiti gljivice na noktima? Gljivice noktiju česta su bolest koja prvenstveno pogađa nokte na rukama i nogama. Infekcija uzrokuje žućkastu ili smećkastu boju nokta, hrapavost, ispucale vrhove i ljuštenje.

U težim slučajevima nokat može potpuno otpasti. Gljivice na noktima nisu samo ružne, već su i vrlo neugodne i mogu se proširiti na okolna područja kože. Infekcija je vrlo zarazna i lako se može proširiti na druge dijelove tijela ili ljude.

Kako bismo izbjegli infekciju ili je pravodobno liječili, važno je prepoznati simptome gljivica na noktima i provesti pravilno liječenje. Simptomi gljivica na noktima Prvi znakovi infekcije gljivicama noktiju obično su žućkasta ili smećkasta promjena boje noktiju, kao i hrapavost i ispucali vrhovi. U uznapredovalim slučajevima može doći do ljuskanja i mjehurića.

Nokat postaje deblji i deformiran. U teškim slučajevima nokat može potpuno otpasti. Infekcija je vrlo neugodna i može se proširiti na okolna područja kože. Simptomi gljivica na noktima mogu varirati u jačini od pacijenta do pacijenta. Neki pacijenti imaju samo blage simptome, dok drugi imaju teške simptome. Liječenje gljivica na noktima Liječenje gljivica na noktima ovisi o težini bolesti. U blagim slučajevima često je dovoljno lokalno liječenje antifungalnim kremama ili mastima (koje ubijaju gljivice).

U težim slučajevima koristi se i sistemski antimikotik (antimikotik) u obliku tableta. Liječenje gljivica na noktima obično je dugotrajno, traje nekoliko tjedana do mjeseci. Važno je nastaviti s liječenjem dok svi simptomi potpuno ne nestanu. U suprotnom postoji opasnost od ponovnog aktiviranja gljivica i ponovnog pojavljivanja infekcije.

1. Kako prepoznati gljivice na noktima?

Gljivice noktiju česta su bolest koja prvenstveno pogađa nokte na rukama i nogama. Uzročnici su gljivice koje se mogu dobro razmnožavati u toplom i vlažnom okruženju. Gljivice na noktima nisu samo ružne, već mogu biti i vrlo bolne. Stoga je važno bolest otkriti i liječiti što je ranije moguće. Kako prepoznati gljivice na noktima?

Prvi znakovi gljivica na noktima obično su lagani svrbež i osjećaj napetosti ispod zahvaćenog nokta. U većini slučajeva, nokat također postaje smećkast ili žućkast. Međutim, boja nokta također može postati svjetlija ili tamnija.

Kako bolest napreduje, zahvaćeni nokat može postati savijen, napuknut ili lomljiv. U težim slučajevima gljivice mogu zahvatiti cijeli nokat i uzrokovati njegovo odumiranje. Ako osjetite jedan ili više ovih simptoma, svakako biste trebali posjetiti liječnika. Samo liječnik može utvrditi imate li gljivice na noktima i koji je tretman najbolji za vaš slučaj.

2. Koja je razlika između gljivica i bakterija?

Gljivice na noktima često su posljedica neke druge gljivične bolesti, poput atletskog stopala. Stoga je važno poznavati simptome gljivica noktiju kako bi se na vrijeme započelo liječenje. Najčešći znakovi i simptomi gljivica na noktima su: – Zadebljani ili lomljivi nokti – Žuti, maslinasti ili smeđi nokti – Upala ležišta nokta – Svrbež i bol u zahvaćenom području

3. Kako nastaju gljivice noktiju?

Onihomikoza je česta bolest uzrokovana gljivicama na kutikulama. Većina slučajeva gljivica na noktima je bezopasna i prolazi sama od sebe. Međutim, u teškim slučajevima, gljivica na noktima može uzrokovati bol, svrbež i upalu. Gljivice na noktima su zarazne i lako se mogu prenijeti na druge ljude ili životinje.

4. Koje mogućnosti liječenja postoje za gljivice noktiju?

Postoji nekoliko mogućnosti liječenja gljivica noktiju na nogama. Najčešće su to tablete, kreme ili lakovi. Najprikladniji tretman ovisi o težini stanja. U blažim slučajevima mogu biti dovoljne kreme ili lakovi protiv gljivica na noktima. U težim slučajevima koriste se tablete.

onycosolve

DODATNE INFORMACIJE O PROIZVODU MOŽETE PRONAĆI OVDJE

5. Kako mogu spriječiti?

Gljivice na noktima česta su i neugodna bolest koja se, nažalost, može ponavljati uvijek iznova. Zbog toga je još važnije spriječiti i ozbiljno shvatiti prve znakove. Dobra higijena ključna je za sprječavanje gljivica na noktima.

Obavezno redovito perite ruke i noge te ih temeljito osušite. Nemojte koristiti ručnike, četke ili druge predmete koji su već zaraženi gljivicama noktiju. Također biste trebali redovito podrezivati ​​i turpijati nokte kako biste spriječili da se bakterije ili gljivice nasele na rubovima.

Koristite samo čiste alate i nakon upotrebe ih temeljito dezinficirajte. Također se savjetuje oprez pri rukovanju kemijskim proizvodima jer oni mogu nadražiti kožu i učiniti je osjetljivijom na infekcije. Prilikom rada nosite rukavice i nakon toga temeljito operite ruke. Ako već imate gljivice na noktima, važno je započeti s liječenjem što je prije moguće. Na prve znakove posjetite svog liječnika kako bi on pronašao pravi tretman za vas.

Tjelesna aktivnost važan je dio prevencije bolesti. Vježbanje pomaže u jačanju kardiovaskularnog sustava, regulira krvni tlak i smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara. Tjelovježba također može pomoći u regulaciji razine šećera u krvi i smanjiti rizik od dijabetesa tipa 2.

Hinterlasse einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

The maximum upload file size: 384 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here