volim zdravlje

Metode protiv bora

Najbolje kreme protiv bora su one koje sadrže hijaluronsku kiselinu. Hijaluronska kiselina je prirodni hidratant koji hidratizira kožu i smanjuje bore. Kreme s hijaluronskom kiselinom idealne su za sve tipove kože, uključujući i osjetljivu kožu. Protiv bora pomažu i kreme s antioksidansima poput vitamina C i E. Antioksidansi štite kožu od štetnih utjecaja iz okoliša i potiču obnovu stanica.

Za normalnu do suhu kožu najbolje su kreme s vitaminima C i E. Kreme s niacinamidom također su prikladne za sve tipove kože. Niacinamid je derivat vitamina B3 koji jača kožnu barijeru i potiče obnovu stanica. Kreme koje sadrže niacinamid pomažu smanjiti bore i zategnuti kožu.

1. Gimnastika lica protiv bora

Tko kaže da je gimnastika samo za tijelo? Zapravo, također možete vježbati lice kako biste smanjili bore i kožu učinili zategnutijom. Za to ne morate kupovati skupe kreme ili tretmane – dovoljno je malo vježbanja lica svaki dan. Jedna od najboljih vježbi protiv bora je podizanje obrva.

Samo podignite obrve kao da se pitate i zadržite ih u tom položaju 10 sekundi. Ponovite vježbu 10 puta. Još jedna učinkovita vježba je čupanje obraza. Udahnite obraze i povucite ih prema unutra kao da ćete poljubiti usne. Zadržite ovaj položaj 10 sekundi i ponovite 10 puta. Istezanje usana također može pomoći u smanjenju bora.

Samo izvucite usne prema gore i van što više možete, kao da ćete se poljubiti, ali bez pokazivanja zuba. Zadržite ovaj položaj 10 sekundi i ponovite 10 puta.

Gimnastika lica učinkovit je način usporavanja starenja kože i sprječavanja bora. Mnoge žene vjeruju da kako stare ne mogu ništa učiniti s borama. Ali to nije istina! Redovito vježbanje zapravo može usporiti starenje kože i tako spriječiti bore. Gimnastika lica učinkovit je način usporavanja starenja kože i sprječavanja bora. Redovito vježbanje zapravo može usporiti starenje kože i tako spriječiti bore.

2. Vitamini i hranjive tvari za kožu

2. Vitamini i hranjive tvari za kožu Među najvažnijim hranjivim tvarima za kožu su vitamini i minerali. Oni su važni za održavanje kože zdravom i za pomoć pri njenom obnavljanju. Neki od najvažnijih vitamina i hranjivih tvari za kožu su: Vitamin A: Vitamin A je važan vitamin za kožu.

Najbolje metode protiv bora

OVDJE MOŽETE PRONAĆI VIŠE INFORMACIJA O PROIZVODU

Pomaže u regeneraciji stanica kože i održava ih zdravima. Vitamin A se može uzimati u obliku suplementa ili unositi hranom. Hrana bogata vitaminom A uključuje mrkvu, špinat i slatki krumpir. Vitamin C: Vitamin C je još jedan važan vitamin za kožu.

Pomaže u proizvodnji kolagena, što zauzvrat daje elastičnost kože. Vitamin C također se može uzimati u obliku dodataka prehrani ili unositi hranom. Namirnice bogate vitaminom C uključuju naranče, kivi i papaju. Cink: Cink je mineral koji je također vrlo važan za kožu. Pomaže u zacjeljivanju rana i štiti kožu od infekcija. Cink se može uzimati u obliku dodataka prehrani ili unositi hranom. Hrana bogata cinkom uključuje kamenice, goveđu jetru i indijske oraščiće.

3. Kućni lijekovi za bore

Znate li i vi to? Pogledate se u ogledalo i vidite boru koje prije nije bilo. Ili se odjednom čini mnogo dubljim. Nažalost, sve više žena se tako osjeća – i to sve ranije. U srednjim 20-ima mnogi već imaju površnu boru, takozvanu boru mrštenja. To se obično nalazi između obrva i produbljuje se čestim mrštenjem.

Ali ne brinite: postoji nešto što možete učiniti da spriječite bore! Naravno da u ljekarni ili kod kozmetičara ima skupih krema i drugih pripravaka, ali i kućni pripravci pomažu protiv bora.

1. Luk Još jedan domaći lijek za bore je luk. Oni također sadrže mnoga antioksidativna svojstva koja mogu spriječiti bore. Luk sitno narežite i stavite na kožu lica. Ostavite da djeluje oko 15 minuta prije nego što ga isperete mlakom vodom.

2. Rajčice Rajčice su također bogate likopenom, snažnim antioksidansom koji štiti kožu od štetnih UV zraka. Time se čuva elastičnost kože i može spriječiti nastanak bora. Tanko narežite rajčicu i stavite je na kožu lica.

Ostavite da djeluje oko 15 minuta prije nego što ga isperete mlakom vodom.

3. Krastavac Krastavci sadrže mnogo vitamina i minerala koji su dobri za kožu. Sadržana silicijeva kiselina pomaže u obnavljanju stanica kože i održavanju elastičnosti kože. Jednostavno stavite tanku krišku krastavca na lice i ostavite da djeluje oko 15 minuta prije nego isperete mlakom vodom.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert