Hydroface

Metode protiv bora

Najbolje kreme protiv bora su one koje sadrže hijaluronsku kiselinu. Hijaluronska kiselina je prirodni ovlaživač koji hidratizira kožu i smanjuje bore. Kreme s hijaluronskom kiselinom idealne su za sve tipove kože, uključujući i osjetljivu kožu. Protiv bora pomažu i kreme s antioksidansima poput vitamina C i E. Antioksidansi štite kožu od štetnih utjecaja iz okoliša i potiču obnovu stanica.

Za normalnu do suhu kožu najbolje su kreme s vitaminima C i E. Niacinamidne kreme također su prikladne za sve tipove kože. Niacinamid je derivat vitamina B3 koji jača kožnu barijeru i potiče obnovu stanica. Kreme koje sadrže niacinamid pomažu smanjiti bore i zategnuti kožu.

1. Gimnastika lica za bore

Tko kaže da je gimnastika samo za tijelo? Zapravo, također možete vježbati lice kako biste smanjili bore i učinili kožu čvršćom. Ne morate kupovati skupe kreme ili tretmane – dovoljno je malo vježbanja lica svaki dan. Jedna od najboljih vježbi protiv bora je podizanje obrva.

Jednostavno podignite obrve kao da se pitate i držite ih tako 10 sekundi. Ponovite vježbu 10 puta. Još jedna učinkovita vježba je čupanje obraza. Udahnite obraze i uvucite ih kao da ćete poljubiti svoje usne. Zadržite ovaj položaj 10 sekundi i ponovite 10 puta. Podizanje usana također može pomoći u smanjenju bora.

Jednostavno izvucite usne prema gore i van što više možete, kao da se namjeravate poljubiti, ali bez pokazivanja zuba. Zadržite ovaj položaj 10 sekundi i ponovite 10 puta.

Gimnastika lica učinkovit je način usporavanja starenja kože i sprječavanja bora. Mnoge žene vjeruju da ne mogu ništa učiniti u vezi s borama kako stare. Ali to nije točno! Redovito vježbanje može čak usporiti starenje kože i tako spriječiti bore. Gimnastika lica učinkovit je način usporavanja starenja kože i sprječavanja bora. Redovito vježbanje može čak usporiti starenje kože i tako spriječiti bore.

2. Vitamini i hranjive tvari za kožu

2. Vitamini i hranjive tvari za kožu Najvažnije hranjive tvari za kožu uključuju vitamine i minerale. Važni su za očuvanje zdravlja i regeneraciju kože. Neki od najvažnijih vitamina i hranjivih tvari za kožu su: Vitamin A: Vitamin A je važan vitamin za kožu.

DODATNE INFORMACIJE O PROIZVODU MOŽETE PRONAĆI OVDJE

Pomaže u regeneraciji stanica kože i održava ih zdravima. Vitamin A se može uzimati kao dodatak prehrani ili unositi hranom. Hrana bogata vitaminom A uključuje mrkvu, špinat i slatki krumpir. Vitamin C: Vitamin C je još jedan važan vitamin za kožu.

Pomaže u proizvodnji kolagena, što zauzvrat daje elastičnost koži. Vitamin C se također može uzimati u obliku suplemenata ili unositi hranom. Namirnice bogate vitaminom C uključuju naranče, kivi i papaju. Cink: Cink je mineral koji je također vrlo važan za kožu. Pomaže zacjeljivanje rana i štiti kožu od infekcija. Cink se može uzimati u obliku suplemenata ili unositi hranom. Hrana bogata cinkom uključuje kamenice, goveđu jetru i indijske oraščiće.

3. Kućni lijekovi za bore

Znate li i vi to? Pogledate se u ogledalo i vidite boru koje prije nije bilo. Ili se odjednom čini mnogo dubljim. Nažalost, sve više žena se tako osjeća – i to ranije. Mnogi ljudi već u srednjim 20-ima imaju površinsku boru, takozvanu liniju mrštenja. To se obično nalazi između obrva i produbljuje se čestim mrštenjem.

Ali ne brinite: možete učiniti nešto protiv bora! Naravno, u ljekarni ili kod kozmetičara ima skupih krema i drugih pripravaka, no protiv bora pomažu i kućni pripravci.

1. Luk Još jedan domaći lijek za bore je luk. Također sadrže mnoga antioksidativna svojstva koja mogu spriječiti bore. Luk sitno nasjeckajte i stavite na kožu lica. Ostavite da djeluje oko 15 minuta prije nego što isperete mlakom vodom.

2. Rajčice Rajčice su također bogate likopenom, snažnim antioksidansom koji štiti kožu od štetnih UV zraka. Time se čuva elastičnost kože i može spriječiti nastajanje bora. Narežite rajčicu na tanke ploške i stavite je na kožu lica.

Ostavite da djeluje oko 15 minuta prije nego što isperete mlakom vodom.

3. Krastavac Krastavci sadrže mnogo vitamina i minerala koji su dobri za kožu. Sadržani silicij pomaže u obnavljanju stanica kože i održavanju elastičnosti kože. Jednostavno stavite tanku krišku krastavca na lice i ostavite da djeluje oko 15 minuta prije nego što isperete mlakom vodom.

Hinterlasse einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

The maximum upload file size: 384 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here