Najčešći znakovi gljivica noktiju na nogama.

Prvi znak gljivica na noktima obično je blaga promjena boje nokta. To može postati žućkasto, smećkasto ili zelenkasto i u početku se može vidjeti samo na jednom ili dva nokta. U uznapredovalim stadijima, nokti mogu izgledati vrlo tamni i postati lomljivi. Gljivice na noktima također su često povezane s neugodnim mirisom. Bolesnici stoga trebaju uvijek dobro oprati i osušiti noge, osobito između prstiju.

Gljivice na noktima nogu nisu samo neugodne, već mogu predstavljati i zdravstvene rizike. Gljivična infekcija može se proširiti na kožu i uzrokovati ekcem. Rizik od trovanja krvi također se povećava ako se infekcija ne liječi. Gljivice na noktima nisu samo kozmetički problem, već mogu predstavljati ozbiljne zdravstvene rizike.

1. Koji su znakovi gljivica na noktima?

Gljivice na noktima su infekcija koja se može proširiti na nokte. Najčešći znakovi gljivica na noktima su obojeni ili lomljivi nokti. Gljivice na noktima također mogu uzrokovati svrbež i bol. Ako primijetite bilo koji od ovih znakova, trebali biste posjetiti svog liječnika radi dijagnoze i odgovarajućeg liječenja.

Gljivice noktiju česta su bolest koja prvenstveno pogađa nokte na rukama i nogama. Znakovi gljivica na noktima obično uključuju smećkastu ili žućkastu promjenu boje nokta, oticanje ili zadebljanje nokta, crvenilo ili bol oko nokta. U teškim slučajevima, gljivice noktiju mogu dovesti do infekcija kože.

2. Kako prepoznati gljivice na noktima?

Gljivice noktiju česta su infekcija koja pogađa mnoge ljude. Gljivice na noktima često je teško prepoznati jer su simptomi slični drugim infekcijama stopala. Međutim, poznavanje nekih znakova i simptoma može vam olakšati prepoznavanje gljivica na noktima.

Najčešći znakovi i simptomi gljivica na noktima su: – lomljivi ili ispucali nokti – žućkaste ili smećkaste mrlje na noktima – bol ili svrbež oko zahvaćenih noktiju – upaljena koža oko noktiju – debeli, žućkasti ili smećkasti nokti. Ako primijetite bilo koji od ovih znakova ili simptoma, trebate posjetiti svog liječnika. Vaš liječnik može utvrditi imate li gljivice noktiju i propisati odgovarajuće liječenje.

3. Koji su najčešći uzroci gljivica na noktima?

Gljivice noktiju je raširena bolest koja se uglavnom javlja u starijoj dobi. Najčešći uzroci su: – Kontakt s plijesni ili gljivicama (npr. u kupaonicama ili bazenima) – Ozljeda nokta ili kože oko nokta (npr. zbog loše manikure ili nošenja tijesnih cipela) – Dijabetes melitus ili neka druga bolest koja utječe na problemi s cirkulacijom (npr. loša cirkulacija u nogama) – oslabljeni imunološki sustav (npr. zbog HIV/AIDS-a, kemoterapije ili određenih lijekova) Ako patite od bilo kojeg od ovih uzroka, imate povećan rizik od gljivica na noktima.

onycosolve

DODATNE INFORMACIJE O PROIZVODU MOŽETE PRONAĆI OVDJE

4. Kako možete spriječiti gljivice na noktima?

Gljivice noktiju česta su bolest koja se lako prenosi i može se proširiti na druge dijelove tijela. Kako biste spriječili gljivice na noktima, trebali biste slijediti ove savjete:

1. Nosite čiste cipele. Gljivice na noktima mogu se širiti u prljavim ili tijesnim cipelama. Redovito perite cipele blagim deterdžentom i ostavite ih da se osuše na zraku.

2. Održavajte stopala čistima i suhima. Svakodnevno perite noge sapunom i toplom vodom. Temeljito ih osušite, posebno između nožnih prstiju. Koristite puder za stopala za upijanje vlage.

3. Nokte odrežite kratko i ravno. Nemojte rezati nokte prekratko jer možete oštetiti kožu oko noktiju. Također, nemojte preduboko rezati kutove noktiju jer to može potaknuti rast gljivica.

4. Nemojte koristiti tuđe škarice za nokte ili turpije. Gljivice na noktima vrlo su zarazne i mogu se lako prenijeti s osobe na osobu. Koristite samo vlastito posuđe i nakon upotrebe ga temeljito operite ili dezinficirajte.

5. Koristite čarape i čarape od prirodnih vlakana. Plastika i plastika mogu iritirati kožu i pospješiti vlagu potrebnu za rast gljivica na noktima. Čarape i čarape od pamuka ili vune bolje propuštaju zrak i održavaju stopala suhima.

5. Kako se liječe gljivice na noktima?

Gljivice na noktima mogu se uspješno liječiti različitim metodama liječenja. Najčešći tretmani uključuju lijekove koji se bore protiv gljivične infekcije. Ovi lijekovi se uzimaju tijekom razdoblja od nekoliko tjedana i mogu biti u obliku tableta ili krema. U teškim slučajevima gljivica na noktima, možda će biti potrebno kirurški ukloniti zahvaćene nokte. Nakon operacije, na zahvaćena područja obično se nanosi antifungalna mast kako bi se spriječila ponovna infekcija.

Hinterlasse einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

The maximum upload file size: 384 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here