Ovi lijekovi za bradavice stvarno pomažu

Bradavice su neudobne i neugledne. Kad ga jednom dobijete, želite ga se riješiti što je prije moguće. Ali nažalost nije tako lako. Bradavice mogu biti tvrdoglave i često se vraćaju unatoč liječenju. Međutim, postoje lijekovi protiv bradavica koji vam mogu pomoći da se riješite bradavica ili barem ublažite simptome. U ovom ću vam članku predstaviti razne lijekove protiv bradavica i dati vam savjete kako se najbolje zaštititi od bradavica.

1. Bradavice – što su zapravo?

Bradavice su male, ružne izrasline koje se obično pojavljuju na rukama i nogama. Uzrokovane su infekcijom virusom bradavica i vrlo su zarazne. Iako se bradavice ne mogu uvijek spriječiti, postoje neki lijekovi koji mogu pomoći u njihovom liječenju. Neki od najučinkovitijih lijekova za bradavice su:

1. Kadulja: Kadulja je popularan lijek za bradavice zbog svojih antivirusnih i antibakterijskih svojstava. Također pomaže smanjiti oteklinu i brže zacijeliti bradavicu.

2. Ulje čajevca: Ulje čajevca također ima antivirusno i antibakterijsko djelovanje te stoga pomaže u liječenju bradavica. Međutim, u nekim slučajevima može izazvati iritaciju kože, pa se ulje čajevca smije koristiti samo u malim količinama.

3. Sok od limuna: sok od limuna također ima antivirusna svojstva, što ga čini popularnim tretmanom za bradavice. Međutim, trebali biste biti oprezni kada koristite sok od limuna jer može iritirati kožu.

4. Jabučni ocat: Jabučni ocat još je jedan popularan lijek za bradavice zbog svojih antivirusnih i antibakterijskih svojstava. Međutim, trebali biste biti oprezni s korištenjem jabučnog octa jer može iritirati kožu.

5. Češnjak: češnjak je još jedan prirodni lijek za bradavice jer ima antivirusna svojstva. Međutim, trebali biste biti oprezni s korištenjem češnjaka jer može iritirati kožu.

2. Kako nastaju bradavice?

Bradavice su uglavnom bezopasne, ali neugodne izrasline na koži koje uzrokuju virusi. Virusi bradavica prvenstveno napadaju gornji sloj kože i tamo se razmnožavaju. To dovodi do stvaranja tipičnih bradavica. Postoje različite vrste bradavica koje se razlikuju po veličini, obliku i boji. Najčešća vrsta bradavica je takozvana poljska bradavica, poznata i kao filcana bradavica ili tjelesna bradavica.

Ove zaobljene ili ovalne bradavice obično su male i tamnije boje od okolne kože. Drugi najčešći tip su plantarne bradavice, koje se nazivaju i plantarne bradavice.

Ove bradavice obično rastu na tabanima i karakterizirane su grubim, ispucanim izgledom. Mogu biti vrlo bolne i često su povezane s drugim kurjim očima ili bradavicama na stopalu. Ostale vrste bradavica uključuju bradavice na prstima i noktima, bradavice na rukama, nogama i ustima te genitalne bradavice. Bradavice se obično šire izravnim dodirom kože na kožu sa zaraženom osobom.

Virus se također može prenijeti putem infekcije razmazom, na primjer preko korištenih ručnika ili odjeće. U rijetkim slučajevima može se prenijeti i ubodima insekata. Nakon što se zarazi, virus obično proizvodi prve bradavice unutar dva do tri tjedna. Stopa infekcije je oko 50 posto, što znači da samo jedna od dvije osobe koje dođu u kontakt s virusom razviju bradavice.

DODATNE INFORMACIJE O PROIZVODU MOŽETE PRONAĆI OVDJE

3. Koji lijekovi postoje za bradavice?

Bradavice dolaze u mnogo različitih varijanti. Najčešće su bradavice na pustu (ili stopalu), koje se nalaze na prstima ili, češće, stopalima. Postoje i takozvane kožne bradavice te oralne i spolne bradavice. Koju god vrstu bradavice imate, obično je cilj riješiti je se što je prije moguće. Postoji niz različitih lijekova za bradavice koji različito djeluju ovisno o vrsti i mjestu. Osim kućnih, postoje i pripravci iz ljekarne bez recepta ili lijekovi koje propisuje liječnik.

4. Kako djeluju različiti lijekovi protiv bradavica?

Bradavice su neugodne i mogu biti bolne. Dobra vijest je da postoji mnogo različitih lijekova koji djeluju u liječenju bradavica. U ovom ćemo vam članku predstaviti 4 lijeka za bradavice i objasniti kako djeluju.

Sredstvo 1: Lijek za bradavice sa salicilnom kiselinom Ovaj lijek se često nudi u obliku kreme ili gela. Aktivni sastojci salicilna kiselina i mliječna kiselina uklanjaju gornji sloj kože na mjestu gdje se nalazi bradavica. Na taj način se bradavica nježno uklanja tijekom nekoliko dana.

Lijek 2: Lijek protiv bradavica s uljem čajevca Ulje čajevca prirodno je antibakterijsko sredstvo koje pomaže dezinficirati i tako ubiti bradavicu. Ulje čajevca nanosi se na bradavicu i ostavi nekoliko sati (ili preko noći) prije nego što se može isprati.

Sredstvo 3: Gel s ekstraktom papaje Gel sadrži enzime koji nježno uklanjaju gornji sloj kože. To će riješiti bradavicu u razdoblju od nekoliko dana.

Lijek 4: Ekstrakt nezaboravnice Nezaboravnica je biljka čiji je ekstrakt vrlo učinkovit za bradavice. Ekstrakt ne samo da skida gornji sloj kože (kao salicilna kiselina), već također ubija viruse i bakterije odgovorne za nastanak bradavica.

Različiti lijekovi protiv bradavica djeluju na različite načine. Neki lijekovi, poput mlijeka protiv bradavica, prvenstveno djeluju kroz svoje protuupalne i antibakterijske sastojke. Drugi lijekovi, kao što je ulje od bradavica, prvenstveno djeluju preko svojih ljekovitih i regenerirajućih sastojaka.

5. Zaključak: Ovo stvarno pomaže protiv bradavica

Bradavice su neugodne i mogu biti vrlo neugodne. Pogotovo zato što se često pojavljuju ne samo jednom, već uvijek iznova. Onda ste pravi sretnici ako pronađete lijek za bradavice koji stvarno pomaže. Dobra vijest je da postoji nekoliko kućnih lijekova i lijekova koji su učinkoviti protiv bradavica. Koji je lijek najbolji za vas ovisi prvenstveno o vrsti bradavice. Evo 5 lijekova za bradavice koji stvarno pomažu.

Hinterlasse einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

The maximum upload file size: 384 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here