volim zdravlje

Ovi lijekovi za bradavice stvarno pomažu

Bradavice su neugodne i neugledne. Jednom kada ga dobijete, želite ga se riješiti što je prije moguće. Ali nažalost nije tako lako. Bradavice mogu biti tvrdoglave i često se vraćaju unatoč liječenju. Međutim, postoje lijekovi protiv bradavica koji vam mogu pomoći da se riješite bradavica ili barem ublažite simptome. U ovom članku ću vas upoznati s raznim lijekovima za bradavice i dati savjete kako se najbolje zaštititi od bradavica.

1. Bradavice – što su zapravo?

Bradavice su male, neugledne izrasline koje se uglavnom pojavljuju na rukama i stopalima. Uzrokovane su infekcijom virusom bradavica i vrlo su zarazne. Iako se bradavice ne mogu uvijek spriječiti, postoje neki lijekovi koji mogu pomoći u njihovom liječenju. Neki od najučinkovitijih lijekova za bradavice su:

1. Kadulja: Kadulja je popularan lijek za bradavice zbog svojih antivirusnih i antibakterijskih svojstava. Također pomaže smanjiti oteklinu i pomaže bržem zacjeljivanju bradavice.

2. Ulje čajevca: Ulje čajevca je također antivirusno i antibakterijsko te stoga pomaže u liječenju bradavica. U nekim slučajevima, međutim, koža može biti nadražena, pa se ulje čajevca smije koristiti samo u malim količinama.

3. Sok od limuna: sok od limuna također ima antivirusna svojstva, što ga čini popularnim lijekom za bradavice. Međutim, treba biti oprezan s korištenjem soka od limuna jer može iritirati kožu.

4. Jabučni ocat: Jabučni ocat još je jedan popularan lijek za bradavice zbog svojih antivirusnih i antibakterijskih svojstava. Ipak, treba biti oprezan s korištenjem jabučnog octa jer može iritirati kožu.

5. Češnjak: češnjak je još jedan prirodni lijek za bradavice jer ima antivirusna svojstva. Međutim, treba biti oprezan s korištenjem češnjaka jer može iritirati kožu.

2. Kako nastaju bradavice?

Bradavice su obično bezopasne, ali dosadne kožne izrasline uzrokovane virusom. Virusi bradavica prvenstveno napadaju gornji sloj kože i tamo se razmnožavaju. To uzrokuje nastanak tipičnih bradavica. Postoje različite vrste bradavica koje se razlikuju po veličini, obliku i boji. Najčešća vrsta bradavica je takozvana poljska bradavica, poznata i kao filcana bradavica ili tjelesna bradavica.

Ove zaobljene ili ovalne bradavice obično su male i tamnije boje od okolne kože. Drugi najčešći tip su plantarne bradavice, poznate i kao plantarne bradavice.

Ove bradavice uglavnom rastu na tabanima i karakterizirane su grubim, ispucalim izgledom. Mogu biti vrlo bolne i često su povezane s drugim kurjim očima ili bradavicama na stopalu. Ostale vrste bradavica uključuju bradavice na prstima i noktima, bradavice na rukama, stopalima i ustima te genitalne bradavice. Bradavice se obično prenose izravnim kontaktom kože sa zaraženom osobom.

Međutim, virus se također može prenijeti putem infekcije razmazom, na primjer preko korištenih ručnika ili odjeće. U rijetkim slučajevima može se prenijeti i putem uboda insekata. Nakon što se zarazi, virus obično stvara prve bradavice unutar dva do tri tjedna. Stopa zaraze je oko 50 posto, što znači da tek svaka druga osoba koja dođe u kontakt s virusom razvije bradavice.

lijek za bradavice

OVDJE MOŽETE PRONAĆI VIŠE INFORMACIJA O PROIZVODU

3. Koji lijekovi postoje za bradavice?

Bradavice dolaze u mnogo različitih varijanti. Najčešće su filc (ili stopala) bradavice, koje se mogu naći na nožnim prstima ili češće na stopalima. Osim toga, postoje i tzv. kožne bradavice te oralne i spolne bradavice. Koju god vrstu bradavice imate, obično je cilj riješiti je se što je prije moguće. Postoji niz različitih lijekova za bradavice koji različito djeluju ovisno o vrsti i mjestu. Osim kućnih lijekova, tu su i pripravci iz ljekarne bez recepta ili lijekovi na recept liječnika.

4. Kako djeluju različiti lijekovi za bradavice?

Bradavice su neugodne i mogu biti bolne. Dobra vijest je da postoji mnogo različitih lijekova koji djeluju u liječenju bradavica. U ovom članku ćemo vam predstaviti 4 lijeka za bradavice i objasniti kako djeluju.

Sredstvo 1: Lijek za bradavice sa salicilnom kiselinom Ovaj lijek se često nudi u obliku kreme ili gela. Aktivni sastojci salicilna kiselina i mliječna kiselina uklanjaju gornji sloj kože na mjestu gdje se nalazi bradavica. Na taj način se bradavica nježno uklanja tijekom nekoliko dana.

Lijek 2: Lijek protiv bradavica s uljem čajevca Ulje čajevca prirodno je antibakterijsko sredstvo koje pomaže dezinficirati i tako ubiti bradavicu. Ulje čajevca nanosi se na bradavicu i ostavi nekoliko sati (ili preko noći) prije nego što se može isprati.

Sredstvo 3: Gel s ekstraktom papaje Gel sadrži enzime koji nježno uklanjaju gornji sloj kože. To će riješiti bradavicu u razdoblju od nekoliko dana.

Lijek 4: Ekstrakt nezaboravnice Nezaboravnica je biljka čiji je ekstrakt vrlo učinkovit za bradavice. Ekstrakt ne samo da skida gornji sloj kože (kao salicilna kiselina), već također ubija viruse i bakterije odgovorne za nastanak bradavica.

Različiti lijekovi protiv bradavica djeluju na različite načine. Neki lijekovi, poput mlijeka protiv bradavica, prvenstveno djeluju kroz svoje protuupalne i antibakterijske sastojke. Drugi lijekovi, kao što je ulje od bradavica, prvenstveno djeluju preko svojih ljekovitih i regenerirajućih sastojaka.

5. Zaključak: Ovo stvarno pomaže protiv bradavica

Bradavice su neugodne i mogu biti jako neugodne. Uglavnom zato što se često ne pojavljuju samo jednom, već uvijek iznova. Tada ste zaista sretni kada pronađete lijek za bradavice koji stvarno pomaže. Dobra vijest je da postoji nekoliko kućnih lijekova i lijekova koji su učinkoviti za bradavice. Koji je lijek za vas najbolji ovisi prvenstveno o vrsti bradavice. Evo 5 lijekova za bradavice koji stvarno pomažu.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert