Promijenite cipele i ostavite ih da se osuše: Gljivice na noktima često uzrokuju vlažne cipele.

Stoga je važno što prije izuti mokru obuću i ostaviti je da se dobro osuši.

Osušite cipele odmah nakon nošenja Važno je da cipele osušite odmah nakon nošenja. Time se sprječava razvoj bakterija i gljivica u obući. Ako ne možete odmah osušiti cipele, barem ih izujte i spremite na prozračno mjesto.

Gljivice na noktima česta su bolest stopala koju mogu uzrokovati mokre ili tijesne cipele. Kako biste spriječili gljivice na noktima, važno je što prije izuti mokru obuću i pustiti je da se dobro osuši. U idealnom slučaju, redovito mijenjajte obuću kako gljivice ne napadnu vaša stopala i dovedu do infekcija.

1. Gljivice na noktima: uzroci i simptomi

Gljivice noktiju (onihomikoza) česta je bolest uzrokovana gljivicama ili gljivicama. Infekcija obično zahvaća jedan ili više noktiju na nogama i uzrokuje da nokat postane žućkast ili smećkast. Gljivice na noktima mogu biti vrlo neugodne i mogu se proširiti na druge dijelove tijela. Kako biste spriječili ili liječili infekciju, važno je znati uzroke i simptome gljivica na noktima. Gljivice na noktima često uzrokuju mokre cipele. Stoga je važno što prije izuti mokru obuću i ostaviti je da se dobro osuši.

Gljivice i kvasci vole vlažnu i toplu okolinu, pa se lako mogu razviti u vlažnoj obući. Čak iu bazenima, tuševima ili drugim mjestima gdje se stopala mokre, cipele treba odmah skinuti i dobro osušiti. Uske cipele također mogu uzrokovati gljivice na noktima jer stišću stopala i potiču vlagu. Uske cipele stoga treba nositi samo dok vam se noge ne osuše, a zatim ih odmah skinuti. Također treba redovito mijenjati čarape kako bi se spriječile infekcije.

Simptomi gljivica na noktima mogu uključivati ​​žute ili smećkaste mrlje na noktu, nokat može izgledati grubo i slomljeno ili rub nokta može biti podignut. U teškim slučajevima može otpasti cijeli nokat. Ako primijetite bilo koji od ovih simptoma, odmah posjetite liječnika jer gljivice na noktima često mogu imati ozbiljne posljedice.

2. Promijenite cipele i ostavite ih da se osuše: Ovako ćete izbjeći gljivice na noktima

Gljivice na noktima često uzrokuju mokre cipele. Stoga je važno što prije izuti mokru obuću i ostaviti je da se dobro osuši. Promjenom obuće osiguravate da su vaša stopala uvijek u suhim čarapama. Kada nosite mokre cipele, bakterije mogu lako prodrijeti u kožu i izazvati infekciju.

3. Kućni lijekovi za gljivice na noktima

1. Ocat: Ocat je prirodno antibakterijsko sredstvo, pa može pomoći u sprječavanju ili liječenju gljivica na noktima. Natopite pamučnu krpicu octom i omotajte je oko oboljelog nokta. Ostavite da djeluje 10 minuta i potom isperite.

2. Ulje čajevca: Ulje čajevca također je prirodno antibakterijsko sredstvo koje pomaže ubijanju gljivica. Namočite vatu u ulju čajevca i nježno utrljajte preko zahvaćenog nokta. Ostavite da djeluje 10 minuta i potom isperite.

3. Sok od luka: sok od luka ima antifungalna svojstva i stoga može pomoći u ubijanju gljivica. Izrežite luk i stavite ga na oboljeli nokat. Ostavite da djeluje 10 minuta i potom isperite.

Gljivice noktiju vrlo su česta bolest koja se često javlja zbog vlage i nehigijenskih uvjeta. Zbog toga je još važnije izovati mokre cipele što je prije moguće i pustiti ih da se dobro osuše. Time se sprječava sporulacija i širenje gljivica. Međutim, ako već patite od gljivica na noktima, možete ih pokušati liječiti kućnim lijekovima. Evo 3 kućna lijeka za gljivice na noktima nogu koja možete isprobati:

1. Ulje čajevca: Ulje čajevca ima antiseptička i antibakterijska svojstva, pa može pomoći u liječenju gljivica na noktima. Da biste to učinili, nanesite nekoliko kapi ulja na zahvaćeni nokat i nježno umasirajte. Ostavite preko noći i isperite sljedeće jutro.

2. Jabučni ocat: Jabučni ocat još je jedan prirodni lijek za gljivice noktiju na nogama. Kisela sredina octa sprječava daljnji razvoj gljivica. Da biste to učinili, nanesite malo octa na zahvaćeni nokat i ostavite da djeluje 10-15 minuta. Zatim ga isperite toplom vodom.

3. Kokosovo ulje: Kokosovo ulje ima antifungalna i antibakterijska svojstva i tako pomaže u liječenju gljivica na noktima. Da biste to učinili, umasirajte malo kokosovog ulja u zahvaćeni nokat i ostavite ga preko noći. Sljedećeg jutra isperite toplom vodom.

onycosolve

DODATNE INFORMACIJE O PROIZVODU MOŽETE PRONAĆI OVDJE

4. Prevencija je najbolji lijek

Kao i kod mnogih bolesti, prevencija je najbolji lijek za gljivice noktiju na nogama. Sljedeći savjeti mogu vam pomoći da izbjegnete gljivičnu infekciju:

– Svaki dan temeljito operite i osušite stopala. – Držite ga čistim među prstima.

– Mijenjajte čarape i cipele svaki dan.

– Nosite čarape i cipele od prozračnog materijala. – Ostavite cipele da se dobro osuše prije nego što ih ponovno obujete.

– Ne nosite mokru obuću na bos. – Nosite samo čarape ili cipele za kupanje u javnim prostorima (npr. kupke, saune, bazeni). Prevencija je zaista najbolji lijek. Gljivice na noktima često se javljaju kada cipele nisu dobro osušene. Stoga je vrlo važno što prije izuti mokru obuću i pustiti je da se dobro osuši.

Najbolji način da osigurate da se vaše cipele pravilno osuše je da ih ostavite da se osuše na zraku. Osim toga, ako živite u okruženju s visokom vlagom ili nosite cipele zimi, preporučljivo je redovito dezinficirati cipele.

Hinterlasse einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

The maximum upload file size: 384 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here