volim zdravlje

Sprječavanje gubitka kose: savjeti i trikovi.

Muškarci nisu jedini koji pate od gubitka kose, žene također često pate od gubitka kose. To može biti uzrokovano hormonalnim promjenama, stresom ili čak prekomjernom dlakavošću. Isto vrijedi i ovdje: što ranije počnete s liječenjem, veća je vjerojatnost da ćete uspjeti zaustaviti gubitak kose.

Gubitak kose može biti psihički stresan – i za članove obitelji Svatko tko pati od gubitka kose često se teško nosi s tim. Društvena izolacija i depresija nisu neuobičajeni. Često stradaju i rođaci koji žele pomoći unesrećenima, ali često ne znaju kako im najbolje pomoći. Liječenje je dostupno u mnogim slučajevima Iako se gubitak kose često smatra neizbježnim, u mnogim slučajevima postoje načini za uspješno liječenje. Što ranije počnete s liječenjem, veće su šanse za uspjeh.

1. Uzroci gubitka kose

Prije nego što se upustimo u savjete i trikove vezane uz gubitak kose, prvo bismo trebali pogledati uzroke ovog problema. Samo ako znamo uzroke možemo ciljano djelovati protiv gubitka kose. Najčešći uzrok gubitka kose je nasljedan. Ova vrsta gubitka kose obično se javlja u mladoj dobi i pogađa i muškarce i žene.

Ali i drugi čimbenici mogu dovesti do gubitka kose. Na primjer, hormonske fluktuacije tijekom menopauze ili trudnoće mogu biti uzrok. Stres također može biti okidač za gubitak kose. Međutim, određene bolesti također mogu dovesti do gubitka kose. Tu spadaju, primjerice, bolesti štitnjače, metaboličke bolesti ili autoimune bolesti. Netolerancija na određene lijekove također može dovesti do gubitka kose.

Drugi uzroci gubitka kose također uključuju kemijske ili mehaničke podražaje, kao što je bojanje ili stalno manipuliranje kosom četkama i češljevima. Kao što vidite, postoji mnogo različitih uzroka gubitka kose. Kako biste mogli nešto poduzeti protiv ovog problema, prije svega trebate saznati što je uzrok. Samo tako možete ciljano djelovati protiv gubitka kose i možda ga čak zaustaviti.

2. Prevencija pravilnom prehranom

Mnogo je uzroka gubitka kose, ali jedan od najčešćih je neuravnotežena prehrana. Neopskrba vašeg tijela potrebnim hranjivim tvarima može dovesti do gubitka kose. Zdrava prehrana stoga je ključna ako želite spriječiti gubitak kose. Jedite uravnoteženu prehranu s dovoljno proteina, vitamina i minerala.

Jedite hranu poput svježeg voća i povrća, cjelovitih žitarica, nemasnog mesa i nemasnih mliječnih proizvoda. Izbjegavajte nezdravu hranu i previše šećera jer može dovesti do gubitka kose. Također, pijte dovoljno vode kako bi vaše tijelo bilo hidrirano. Preporučuje se piti najmanje osam čaša vode dnevno. Također, pobrinite se za dovoljno tjelovježbe. Vježbanje pomaže ne samo u mršavljenju, već i u sprječavanju gubitka kose.

prevencija gubitka kose

OVDJE MOŽETE PRONAĆI VIŠE INFORMACIJA O PROIZVODU

3. Savjeti i trikovi protiv opadanja kose

Svatko tko pati od gubitka kose obično se želi brzo riješiti. Nažalost, nije uvijek tako jednostavno. Postoje neki načini i sredstva kojima se može zaustaviti ili barem usporiti gubitak kose, ali to često nije tako lako pratiti. Iz tog razloga, ovdje smo za vas sakupili nekoliko savjeta i trikova pomoću kojih možete gubitak kose staviti pod kontrolu.

1) Prilagodite prehranu: Zdrava i uravnotežena prehrana nije važna samo za naše opće stanje, već može pomoći i u sprječavanju gubitka kose. Stoga se pobrinite da unosite dovoljno vitamina i minerala, posebno onih poput cinka, željeza, vitamina B12 i vitamina C. Ove hranjive tvari posebno su važne za zdravlje naše kose. Omega-3 masne kiseline također mogu pomoći u sprječavanju gubitka kose. Oni se mogu pronaći, primjerice, u biljnim uljima, orašastim plodovima ili ribi.

2) Izbjegavajte stres: Stres također može biti okidač za gubitak kose. Stoga pokušajte što više izbjegavati stresne situacije ili redovito odvojite vrijeme za vježbe opuštanja poput autogenog treninga ili joge. Masaže također mogu pomoći u oslobađanju od stresa i opuštanju vlasišta.

3) Prilagodite njegu kose: Ponekad pogrešna njega kose također može biti odgovorna za gubitak kose. Stoga pri odabiru šampona i regeneratora vodite računa da budu što nježniji prema vašoj kosi i tjemenu te da ne sadrže jake kemikalije. Redovito četkanje također može pomoći u masaži vlasišta i potaknuti cirkulaciju krvi.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert