Što biste trebali znati o bolovima u zglobovima tijekom menopauze.

Bolovi u zglobovima tijekom menopauze: uzroci i mogućnosti liječenja Život tijekom menopauze može biti prilično neugodan. Simptomi kao što su valovi vrućine, promjene raspoloženja i nesanica mogu mučiti ženu. Ali to nije sve. Bolovi u zglobovima također su čest simptom menopauze. Bolovi u zglobovima javljaju se zbog hormonalnih promjena do kojih dolazi tijekom menopauze.

Smanjuje se proizvodnja estrogena, što dovodi do smanjenja gustoće kostiju i stoga povećane osjetljivosti na probleme sa zglobovima. Simptomi mogu varirati od blage boli do jake boli koja otežava kretanje zglobova. Srećom, postoje neke mogućnosti liječenja za ublažavanje boli i poboljšanje pokretljivosti. Mogućnosti liječenja uključuju: Nadomjesna terapija estrogenom:

Ovaj tretman može pomoći u održavanju gustoće kostiju, što ublažava bolove u zglobovima. Fizioterapija: Vježbe istezanja i jačanja jačaju mišiće i smanjuju pritisak na zglobove. Lijekovi protiv bolova: lijekovi poput acetaminofena ili ibuprofena mogu pomoći u ublažavanju bolova. Injekcija kortizona: U teškim slučajevima može se dati injekcija kortizona u zahvaćeni zglob kako bi se ublažila bol.

Kirurgija: U rijetkim slučajevima može biti potrebna operacija za popravak zgloba. Ako osjećate bolove u zglobovima tijekom menopauze, trebali biste razgovarati sa svojim liječnikom kako biste saznali koji je tretman najbolji za vas.

1. Kako se mogu pojaviti bolovi u zglobovima tijekom menopauze?

Postoji mnogo načina na koje se bolovi u zglobovima mogu razviti tijekom menopauze. Najčešći uzrok je promjena u proizvodnji hormona tijekom menopauze. Te promjene mogu poremetiti metabolizam kostiju, što zauzvrat može dovesti do bolova u zglobovima.

Prehrana koja sadrži premalo vitamina i hranjivih tvari također može dovesti do bolova u zglobovima tijekom menopauze. Osim toga, nedostatak tjelovježbe i neodgovarajuća obuća mogu značiti da zglobovi nisu dobro opterećeni i stoga uzrokovati bolove.

2. Što mogu učiniti protiv bolova u zglobovima tijekom menopauze?

Tijekom menopauze bolovi u zglobovima često su uzrokovani hormonalnim promjenama. Bolovi mogu biti vrlo neugodni i utjecati na kvalitetu života. Srećom, postoje neke stvari koje možete učiniti kako biste ublažili bol i poboljšali kvalitetu života. Evo nekoliko savjeta:

1. Obratite pozornost na prehranu Zdrava prehrana posebno je važna tijekom menopauze jer dolazi do poremećaja hormona, a tijelu nedostaju hranjive tvari. Pokušajte svaki dan jesti svježe voće i povrće i izbjegavajte prerađenu hranu i nezdravu hranu. Također, pijte dovoljno vode kako bi vaše tijelo bilo hidrirano.

2. Redovito vježbajte Vježbanje ne samo da pomaže kod bolova u zglobovima, već također jača kardiovaskularni sustav i može smanjiti stres. Pronađite vježbu u kojoj uživate i pokušajte je raditi 30 minuta barem tri puta tjedno.

3. Obratite pozornost na svoje držanje Loše držanje može dovesti do bolova u zglobovima. Stoga pazite da stojite ravno i ne naprežete se. Uvijek sjedite s ravnim leđima i opustite ramena. Ako provodite puno vremena za radnim stolom, pobrinite se da je vaša stolica na odgovarajućoj visini, a monitor u razini očiju.

4. Prestanite pušiti i piti alkohol Ne samo da je pušenje loše za vaše cjelokupno zdravlje, već može i pogoršati bolove u zglobovima. Alkohol također treba konzumirati umjereno jer ima diuretski učinak i opterećuje organizam.

DODATNE INFORMACIJE O PROIZVODU MOŽETE PRONAĆI OVDJE

3. Kako mogu spriječiti bolove u zglobovima tijekom menopauze?

Bolovi u zglobovima česti su tijekom menopauze. Ova bol može biti vrlo neugodna i utjecati na kvalitetu života. Da biste izbjegli ovu bol, možete poduzeti neke korake. Prije svega, trebali biste obratiti pozornost na svoju prehranu. Jedite puno svježe i zdrave hrane. Izbjegavajte visoko prerađenu hranu jer često sadrži upalne dodatke.

Također se pobrinite da unosite dovoljno vitamina C i E. Ti su vitamini važni za zdravlje vaših zglobova. Također biste trebali redovito vježbati. Vježbanje potiče cirkulaciju krvi u zglobovima i održava ih u formi. Međutim, ako već patite od bolova u zglobovima, ne biste se trebali baviti sportovima s velikim opterećenjem, već se radije odlučite za blage vježbe poput joge ili pilatesa.

Masaža također može pomoći u ublažavanju bolova u zglobovima. Redovito se masirajte kod profesionalnog masera ili sami masirajte zglobove posebnom mašću ili uljem. Na kraju, važno je slušati svoje tijelo. Slušajte signale svog tijela i odmorite se kada ste umorni. Nemojte se prenaprezati i uzimajte redovite pauze kada radite nešto naporno. Čak i tijekom fizičkog napora uvijek treba paziti na disanje i ne prelaziti svoje granice.

Hinterlasse einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

The maximum upload file size: 384 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here