volim zdravlje

Uzroci naglog opuštanja kože na licu.

1. Opuštena koža: uzroci i liječenje

Iako se možda ne čini tako, koža je vrlo aktivan organ. Stanice se neprestano obnavljaju, a proizvodnja kolagena i elastina, dvaju proteina odgovornih za čvrstoću i elastičnost kože, u punom je jeku. Ali s godinama, proizvodnja kolagena i elastina se smanjuje i koža se opušta

. Drugi čimbenici također mogu pridonijeti gubitku elastičnosti kože. Jedan od najčešćih razloga opuštene kože je neuravnotežena prehrana. Ako ne unosite dovoljno vitamina i hranjivih tvari, to može imati negativan učinak na kožu. Nedostatak vlage također može dovesti do opuštene kože. Kako biste održali svoju kožu u vrhunskom stanju, trebali biste se pobrinuti za uravnoteženu prehranu i dovoljno piti. Drugi razlog opuštene kože može biti stres. Tijelo reagira na stres otpuštanjem adrenalina i kortizola. Ova dva hormona ometaju proizvodnju kolagena i elastina, zbog čega koža gubi elastičnost. UV zrake također mogu oštetiti kožu, smanjujući njezinu elastičnost.

Kako biste svoju kožu zaštitili od negativnih učinaka stresa i UV zraka, trebali biste se opustiti i redovito nanositi kremu za sunčanje. Mogućnosti liječenja opuštene kože uključuju kreme, losione ili gelove s aktivnim sastojcima poput hijaluronske kiseline, kolagena ili retinola. Ovi aktivni sastojci pomažu u poticanju proizvodnje kolagena ili djeluju izravno u slojeve kože i time poboljšavaju elastičnost kože. Masaže također mogu pomoći u poboljšanju cirkulacije krvi i time povećati elastičnost kože. Kirurški zahvati kao što su facelifting ili injekcije botoxa također mogu pomoći ako je koža jako opuštena.

Na tržištu postoji mnogo različitih hidratantnih krema, no nisu sve jednako učinkovite protiv opuštene kože. Mnoge kreme sadrže samo malu količinu vlage, koju koža brzo upija i ne traje dugo. Ostale kreme sadrže previše kemijskih dodataka koji mogu iritirati i isušiti kožu. Kako biste pronašli najbolju hidratantnu kremu za svoju kožu, trebate se posavjetovati s dermatologom ili drugim stručnjakom za kožu.

2. Gimnastika lica za čvrstu kožu

Opuštena koža može imati mnogo uzroka. S jedne strane to može biti zbog neuravnotežene prehrane, ali s druge strane može biti i zbog nedostatka kretanja. I jedno i drugo dovodi do toga da koža nije zategnuta kao prije i do stvaranja bora.

Kako bi koža ponovno bila zategnuta, morate pripaziti na prehranu te redovito vježbati ili raditi gimnastiku za lice. Gimnastika lica dobar je način da ponovno zategnete kožu. Postoje razne vježbe koje možete raditi. S jedne strane možete zabaciti glavu unatrag i pokušati jezikom što više približiti vrhu nosa.

Trebali biste paziti da su mišići obraza napeti. S druge strane, možete i nježno prijeći prstima po licu i nastaviti lagano pritiskati. Ove vježbe jačaju mišiće u predjelu lica i koža ponovno postaje čvršća.

3. Vitamini za kožu

Vitamini nisu važni samo za opće zdravlje, već i za kožu. Vitamini C i E, primjerice, važni su antioksidansi koji štite kožu od štetnih utjecaja iz okoliša. Vitamin A, s druge strane, pomaže u poticanju obnove stanica, čineći kožu čvršćom i elastičnijom.

Nedostatak vitamina stoga može dovesti do opuštene kože. Da biste to izbjegli, trebali biste jesti uravnoteženu prehranu bogatu svježim voćem i povrćem. Suplementi također mogu pomoći u održavanju razine vitamina u tijelu na pravoj razini.

opuštena koža na licu

OVDJE MOŽETE PRONAĆI VIŠE INFORMACIJA O PROIZVODU

4. Hidratantna sredstva za opuštenu kožu

Gimnastika za čvrstu kožu: učinkovite vježbe za mladolik izgled U našem prošlom članku na blogu već smo vas upoznali s nekim učinkovitim gimnastičkim vježbama za čvrstu kožu. Ove vježbe mogu usporiti starenje kože i dati vašem licu mladenačkiji izgled. U ovom članku želimo vam predstaviti druge vježbe koje možete isprobati.

1. Vježba za obraze: Mišići obraza jedno su od prvih mjesta na kojima se primjećuje starenje kože. Kako biste ojačali te mišiće i smanjili bore, možete raditi sljedeću vježbu: Povucite obraze prema unutra tako da vam se zubi dodiruju. Zatim duboko udahnite kroz nos i zadržite dah dok ispuhujete obraze koliko god možete. Zadržite se u ovom položaju 10 sekundi, a zatim polako izdahnite kroz usta. Ponovite ovu vježbu 10 puta.

2. Vježba za mišiće čeljusti: Kako biste ojačali mišiće čeljusti i smanjili bore oko usta, možete raditi sljedeću vježbu: stavite jezik na korijen nepca, a zatim ga pomičite gore-dolje dok nježno čvrsto grizete zube. Pazite da vam se donja čeljust ne pomakne prema naprijed. Ponovite ovaj pokret 10 puta.

3. Vježba za vratne mišiće: Kako biste ojačali mišiće u predjelu vrata i ramena te smanjili bore u predjelu dekoltea, možete raditi sljedeću vježbu: Uzmite tenisku lopticu ili drugu manju lopticu i petom je pritisnite na čelo ruka. Zatim polako pomaknite loptu preko vrha nosa do brade i dalje niz vrat do ključne kosti. Ponovite ovaj pokret 10 puta u svakom smjeru.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert