Uzroci naglog opuštanja kože na licu.

1. Opuštena koža: uzroci i liječenje

Čak i ako se ne čini tako, koža je vrlo aktivan organ. Stanice se neprestano obnavljaju, a proizvodnja kolagena i elastina, dvaju proteina odgovornih za čvrstoću i elastičnost kože, u punom je jeku. Ali kako starimo, proizvodnja kolagena i elastina se smanjuje, a koža opada

. Ostali čimbenici također mogu pridonijeti gubitku elastičnosti kože. Jedan od najčešćih razloga opuštene kože je neuravnotežena prehrana. Nedovoljna opskrba vitaminima i hranjivim tvarima može imati negativan učinak na vašu kožu. Nedostatak vlage također može dovesti do opuštene kože. Da bi vaša koža bila u top formi, trebali biste se uravnoteženo hraniti i piti dovoljno vode. Drugi razlog opuštene kože može biti stres. Tijelo reagira na stres otpuštanjem adrenalina i kortizola. Ova dva hormona ometaju proizvodnju kolagena i elastina, zbog čega koža gubi elastičnost. UV zrake također mogu oštetiti kožu i smanjiti njezinu elastičnost.

Kako biste svoju kožu zaštitili od negativnih učinaka stresa i UV zraka, opustite se i redovito se mažite kremom za sunčanje. Mogućnosti liječenja opuštene kože uključuju kreme, losione ili gelove s aktivnim sastojcima kao što su hijaluronska kiselina, kolagen ili retinol. Ovi aktivni sastojci pomažu u poticanju proizvodnje kolagena ili djeluju izravno na slojeve kože, čime se poboljšava elastičnost kože. Masaže također mogu poboljšati cirkulaciju krvi, čime se povećava elastičnost kože. Kirurški zahvati kao što su facelifting ili injekcije Botoxa također mogu pomoći kod vrlo opuštene kože.

Uzroci naglog opuštanja kože na licu.

DODATNE INFORMACIJE O PROIZVODU MOŽETE PRONAĆI OVDJE

Na tržištu postoji mnogo različitih hidratantnih krema, ali nisu sve jednako učinkovite protiv opuštene kože. Mnoge kreme sadrže malo vlage, koju koža brzo upija i ne traje dugo. Ostale kreme sadrže previše kemijskih dodataka koji mogu iritirati i isušiti kožu. Kako biste pronašli najbolju hidratantnu kremu za svoju kožu, trebate se posavjetovati s dermatologom ili drugim stručnjakom za kožu.

2. Gimnastika lica za čvrstu kožu

Opuštena koža može imati mnogo uzroka. S jedne strane to može biti posljedica neuravnotežene prehrane, ali s druge strane može biti i nedostatak kretanja. I jedno i drugo dovodi do toga da koža više nije zategnuta kao prije i do stvaranja bora.

Kako bi koža ponovno postala zategnutija potrebno je pripaziti na prehranu te redovito vježbati ili raditi vježbe za lice. Vježbe za lice dobar su način da ponovno zategnete kožu. Postoje različite vježbe koje možete raditi. S jedne strane možete zabaciti glavu unatrag i pokušati približiti jezik vrhu nosa što je više moguće.

Trebali biste paziti da su mišići obraza napeti. S druge strane, također možete nježno pogladiti lice prstima i nastaviti lagano pritiskati. Ove vježbe jačaju mišiće u predjelu lica i koža ponovno postaje čvršća.

3. Vitamini za kožu

Vitamini su važni ne samo za opće zdravlje, već i za kožu. Vitamini C i E, primjerice, važni su antioksidansi koji štite kožu od štetnih utjecaja iz okoliša. Vitamin A, s druge strane, pomaže u poticanju obnove stanica, čineći kožu čvršćom i elastičnijom.

Nedostatak vitamina stoga može dovesti do opuštene kože. Kako biste to izbjegli, jedite uravnoteženu prehranu bogatu svježim voćem i povrćem. Suplementi također mogu pomoći u održavanju razine vitamina u tijelu na pravoj razini.

Uzroci naglog opuštanja kože na licu.

DODATNE INFORMACIJE O PROIZVODU MOŽETE PRONAĆI OVDJE

4. Hidratantna sredstva za opuštenu kožu

Gimnastika za čvrstu kožu: Učinkovite vježbe za mladolik izgled U našem prethodnom članku na blogu već smo vas upoznali s nekim učinkovitim gimnastičkim vježbama za čvrstu kožu. Ove vježbe mogu usporiti starenje kože i dati vašem licu mladenačkiji izgled. U ovom članku želimo vam predstaviti druge vježbe koje možete isprobati.

1. Vježba za obraze: Mišići obraza jedno su od prvih mjesta gdje se primjećuje starenje kože. Kako biste ojačali te mišiće i smanjili bore, možete raditi sljedeću vježbu: Povucite obraze prema unutra tako da vam se zubi dodiruju. Zatim duboko udahnite kroz nos i zadržite dah dok maksimalno napuhujete obraze. Zadržite se u ovom položaju 10 sekundi, a zatim polako izdahnite kroz usta. Ponovite ovu vježbu 10 puta.

2. Vježba za mišiće čeljusti: Kako biste ojačali mišiće čeljusti i smanjili bore oko usta, možete raditi sljedeću vježbu: Postavite jezik na korijen nepca, zatim ga pomičite gore-dolje dok nježno čvrsto grizete zube . Pazite da vam se donja čeljust ne pomakne prema naprijed. Ponovite ovaj pokret 10 puta.

3. Vježba za vratne mišiće: Kako biste ojačali mišiće u predjelu vrata i ramena te smanjili bore u predjelu dekoltea, možete raditi sljedeću vježbu: Uzmite tenisku lopticu ili drugu manju lopticu i pritisnite je petom na čelo . Zatim polako prebacite loptu preko vrha nosa do brade i dalje niz vrat do ključne kosti. Ponovite ovaj pokret 10 puta u svakom smjeru.

Hinterlasse einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

The maximum upload file size: 384 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here